BESKRIVELSE AF SAGEN:
Efter 40 års brug trængte et af Aalborgs vartegn, KUNSTEN, til et restaurering­smæssigt løft. Samtidig var der behov for en ny tænkning og revitalisering af KUNSTEN så den dels i udseende men også i funktion kunne leve op til nutidige anvendelser og formidlingsmetoder. Museet er opført i årene 1968 -1972 efter tegninger af Alvar Aalto og Jean-Jacques Baruël og er totalt fredet i 1995.

På vegne af KUNSTEN og Aalborg Kommune, er der udarbejdet byggeprogram og revitaliseringsprojekt til Fondsansøgninger og grundlag for senere udbud.

Der er udført en komplet tilstandsvurdering af bygningen og alle installationer. Med udgangspunkt i tilstandsvurderingen og ønsker til nye formidlingsmetoder er der udarbejdet byggeprogram opdelt i renovering henholdsvis revitalisering.

Programmet er udarbejdet med respekt for bygningens autenticitet og egenart samt dens umistelige arkitektoniske værdier, ligesom restaureringen generelt skal respektere og sikre de bærende fredningsværdier.

Bygningens tekniske installationer er opdaterede, så nutidige krav til indeklima både visuelt, klimatisk og akustisk overholdes.

Arbejdet er udført i tæt samarbejde med Kulturstyrelsen.

 

RÅDGIVNINGSYDELSER:
Bygherrerådgivning, tilstandsvurdering, udarbejdelse af byggeprogram og teknisk beskrivelse for renovering af de tekniske installationer.