På Jyllands nordvestlige hjørne, lige ud til Nordsøen, blev der i tirsdags taget første spadestik til Hanstedgård – et nyt boligtilbud i Hanstholm, som skal danne rammen for familieliv i alle livets faser.

Spadestikket blev fejret med taler af viceborgmester Jens Kr. Yde og bestyrelsesformand Lilly Thorsen, og ikke mindst med Fish & Chips til alle fremmødte, både kommende beboere, håndværkere, byrådsmedlemmer samt Boligorganisationens repræsentanter og byggeriets rådgivere.

Hanstedgård kommer til at bestå af 20 attraktive almene boliger, som ligger i et grønt rekreativt område. Fra alle boliger bliver der udsigt over de omkringliggende grønne områder og fællesrummet, som indrettes med fælleshus, legeplads og parkering. Derudover får alle boliger eget skur og sydvendt terrasse.

Fælleshuset bliver på 97 m2 og giver områdets beboere et sted at samles til forskellige aktiviteter. Huset kommer til at indeholde køkken, køleplads og et forsamlingsrum til arrangementer og fællesspisning. Derudover er der toilet og badeværelse samt to gæsteværelser med sengepladser.

Bag projektet står Thisted Bolig, Rødbro Arkitekter og Brix & Kamp.

Indflytning er planlagt til starten af 2025.

Visualiseringer: Rødbro Arkitekter