Onsdag eftermiddag blev det første spadestik taget til Verdos nye kontor- og produktionsfaciliteter på Østhavnen i Aalborg. De nye faciliteter skal huse energikoncernens datterselskab Verdo Energy Systems, som nu fremadrettet kan samle alle sine nordjyske aktiviteter og medarbejdere på et sted – i en moderne og tidssvarende bygning på ca. 5.000 m2, med plads til 75 medarbejdere.

Den nye bygning kommer til at indeholde koldt lager, varmt lager, produktion og administration, heriblandt mødelokaler, kontorer, kantine, omklædningsrum mv. Derudover bliver der 2.300 m2 med afsendelse/leveringsareal, parkering og udlejningscontainer. Byggeriet er designet med særlig fokus på arbejdsmiljøet for Verdos medarbejdere, ligesom energiforbrug og bæredygtig anvendelse af materialer har været i fokus. Byggeriet overholder lavenergiklasse 2020.

Verdo Energy Systems er specialiseret i udvikling af skræddersyede energiløsninger. Fremover skal produktionen af komponenter og teknologier til store energianlæg blandt andet foregå i de nye faciliteter.

Byggeriet forventes at stå klar i starten af 2025.

Bag projektet står bygherre Verdo, TL Byg, C. F. Møller Architects & Brix & Kamp. Gennem hele projektet har Brix & Kamp været totalrådgiver for Verdo – lige fra den indledende dialog og udvikling af projektet, til projektering og udbud.