Tirsdag over middag blev kransen blev hejst over spærene på de kommende 111 familieboliger på Annebergvej, som har fået det officielle navn – Anneby.

Opførelsen af Anneby sker for at imødekomme den voksende efterspørgsel og behovet for kvalitetsboliger til en lavere husleje, som samtidigt ligger på en attraktiv placering i Aalborg. Familieboligerne er planlagt til at stå færdige og være klar til indflytning i december 2020.

Området ved friluftsbadet og Egholmsfærgen i Aalborg Vestby var under 2. verdenskrig beslaglagt af tyskere, som på kort tid etablerede en operationsklar vandflyveplads med dertilhørende faciliteter. Efter krigen blev langt de fleste bygninger fjernet og mange bunkere blev dækket til med jord eller sand. En af de tildækkede bunkere fandtes også på Annebergvej, og efter levn af ammunition blev fjernet, blev bunkeren nedbrudt i 2019, så opførelsen af de nye boliger kunne begynde.

Anneby består af fire boligblokke, hvoraf to er blokke på tre etager med lejligheder og de sidste to bliver rækkehus i to etager med tilhørende have. Størrelserne på boligerne varierer mellem 48 og 88 m2. Boligerne er udformet med stor fokus på energi og indeklima, fx er vinduesstørrelse nøje afstemt med dagslysindfald og indeklimaet i de enkelte boligtyper.

Anneby er et samarbejde mellem bygherre Vivabolig, totalentreprenør Arne Andersen Vrå A/S, Arkitekt ArkiNord A/S og Brix & Kamp A/S. Vi står for projektering af konstruktioner, kloak, vvs, ventilation og el, samt indeklima-vurderinger, lyd, akustik, energirammeberegninger, brandrådgivning og fagtilsyn på alle fag.