I går modtog Fyrkildevej Aalborg Kommunes Bygningspræmiering 2022. Renoveringen og transformationen af Fyrkildevej er et samarbejde mellem bygherre Himmerland Boligforening, LINK Arkitektur, Arkitekterne Bjørk & Maigaard, Arkplan, LABLAND architects og Brix & Kamp. Aalborg Kommunes Komite for bygningspræmiering har fokus på kvaliteten i byggeriet, og at der skabes rammer for det gode liv. Overrækkelsen fandt sted på Kunsten i Aalborg, hvor et nyt byggeri ved Aalborg Universitet, et etagebyggeri i Skalborg og nye højhuse på toppen af Sohngårdsholmsvej også blev præmieret.

Præmieringen fandt sted på Arkitekturens Dag, som hvert år fejres den første mandag i oktober i hele verden – det er en festdag, hvor man rundt om i landet har mulighed for at opleve og få indblik i aktuelle byudviklingsprojekter, komme helt tæt på smuk arkitektur og blive klogere på arkitekturens betydning for samfundet og vores daglige liv. Hvert år har et tema, og i år er temaet ”Stedsans”. Arkitektforeningen beskriver temaet således: ”Stedsans er en tilgang, der betyder, at man udvikler og bygger med sans for stedets særlige identitet, kvaliteter og udfordringer – dét særlige, der gør det enkelte sted til lige præcis sit sted og ikke til andre steder. I en tid med et akut behov for at udvikle byer, byggerier og landskaber med øje for klima og bæredygtighed, og en bevægelse mod det lokale, er der kommet et fornyet fokus på stedets kvaliteter, naturressourcer og kulturarv blandt arkitekter, planlæggere og bygherrer. Alt dét, som beriger og berører os og giver stedet identitet og ånd.”

Præmieringen kommer få måneder efter at Kildeparken vandt en international pris i kategorien: ”Building strategic alliances, fostering community participation.”