Vi har i disse dage udskiftet belysningen på Hjørring-kontoret. En af vores medarbejdere faldt over et opslag på Linkedin fra Fischer Lighting, som tilbød at købe gamle lamper – et hurtigt opkald og et symbolsk beløb til kage-kassen senere, er de gamle armaturer nu på vej til at få nyt liv.

Fischer Lighting gør op med ”brug-og-smid-væk’-kulturen og redesigner lysarmaturer, der sætter så få miljøbelastende fodspor som muligt. Armaturerne bliver opgraderet og udstyret med udskiftelige LED komponenter, der gør det muligt at genbruge dem igen og igen, og de kommer derfor til at bidrage til en cirkulær økonomi.

Et af FNs verdensmål er at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsformer, og dermed også en reducering af affaldsgenereringen. Dette kan ske via forebyggelse, reduktion, genvinding og genbrug – og efterspørgslen på genbrugte byggematerialer er heldigvis stigende. Ved at genbruge forskellige materialer er det nemlig muligt at springe råstofudvinding og produktion over, og vi kan dermed reducere vores klimaaftryk.