Fredag blev der afholdt grundstensnedlæggelse ved F-35 Campus Skrydstrup, som er den kommende base for Danmarks nye kampfly F-35. Grundstenen, som var udformet som en tidskapsel, blev lagt af Kronprins Frederik. Forsvarsminister Trine Bramsen, chef for Ejendomsstyrelsen generalmajor Anders Mærkedahl Pedersen, forsvarschef general Flemming Lentfer og chefen for Flyverkommandoen generalmajor Jan Dam deltog ligeledes i markeringen.

Kampflyprojektet er et af Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse største og mest komplekse byggerier i nyere tid. F-35 Campus Skrydstrup dækker ca. 300.000 m2, hvoraf de 42.000 m2 er under tag. Derudover kommer hele komplekset til at indeholde 140.000 m2 befæstet anlæg og 45.000 m2 støjvold. Faciliteterne vil blive bundet sammen af grønne arealer.

Det første danske F-35 lander efter planen i Danmark i 2023, og F-35 Campus Skrydstrup vil derefter blive daglig base for ca. 500 medarbejdere.

Brix & Kamp A/S blev i 2018 valgt som bygherrerådgiver på projektet, herudover varetager vi arbejdsmiljøkoordineringen i projekteringsfasen, og endelig er vi commissioning-leder på færdiggørelsen af faciliteterne, så byggeriet bliver verificeret, dokumenteret og testet, inden det afleveres til Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Vi er meget stolte over at kunne bidrage til dette meget ambitiøse projekt.