Med sine tre tårne strækker Horisonten sig 66 meter op i luften midt på Nørresundbys havnepromenade, og nu efter 2 års byggeri byder Horisonten sine første beboere velkommen. Over 50 købere har fået udleveret nøglerne til deres nye lejligheder, og kan se frem til at nyde sommeren fra altanen eller fællestagterrassen med udsigt til Limfjorden, Aalborg by og flotte naturområder.

Horisonten er opført på den grund, hvor der indtil 1982 stod to cementsiloer på 54 m, ejet af Dansk Andels Cementfabrik. Arkitekturen fra cementindustrien er blevet genfortolket, hvilket har resulteret i et helt ekstraordinært byggeri med 166 lavenergi lejligheder fordelt på 22 etager og med i alt 31 forskellige boligtyper – lige fra studieboliger på 49 m2 til toppens eksklusive penthouselejlighed på 236 m2 med en dertilhørende 379 m2 tagterrasse med et 40 m2 orangeri.

Efter et godt byggeforløb blev Horisonten afleveret til bygherren en måned før tid, da der allerede fra startfasen af var fokus på optimering af arbejdsprocesser. Horisonten er blevet til i samarbejde med Investor Aberdeen Asset Management, Totalentreprenør NCC, Arkitema Architects og Brix & Kamp A/S, som har stået for projektledelse, ingeniørrådgivning for brand, indeklima og samtlige tekniske installationer.

Fotos: Aalborg Luftfoto samt NCC