Det er med stolthed i stemmen, når vi fortæller, at vi har været med til at lave Vendsyssel Teater – og selvom det snart er fire år siden, bliver smilet stadig automatisk lidt bredere, når vi besøger teateret, eller ser de flotte lysinstallationer lyse op i mørket i et væld af farver. Denne stolthed er nu blevet endnu større – Vendsyssel Teater er nemlig i år blevet præmieret af Statens Kunstfond med en ny særlig pris for på bedste vis at forene form, funktion og fællesskaber.

Vendsyssel Teater var for os et meget spændende og lærerigt byggeri. Teateret havde fra start som mål at være et hus for alle, hvilket i høj grad er lykkedes – huset rummer alt lige fra teatergængere til skoleelever med deres bærbare, der slapper af i loungen, og ældre som mødes til en kop kaffe i teaterets café.

Det er første gang, Statens Kunstfond præmierer arkitektur. Fire byggerier er i år blevet udvalgt, da de alle har til fælles, at de formår at inkludere og komme lokalmiljøets kultur i møde gennem arkitekturen.